About

Η Ελένη Τσιλιβή είναι Καθηγήτρια Βιολογίας (M.Ed). Εργάζεται σε Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο τα τελευταία επτά χρόνια, διδάσκοντας σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου. Διαθέτει εμπειρία δεκαπέντε ετών στην ατομική προετοιμασία μαθητών για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και Θετικής Κατεύθυνσης, ενώ παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια έχει εργαστεί σε μεγάλα φροντιστήρια της Αθήνας. Επίσης, στις Πανελλήνιες 2014-2020 ήταν προφορική εξετάστρια και διορθώτρια γραπτών στην Βιολογία Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης.

Είναι απόφοιτος Βιολογίας του Τμήματος Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διδακτική των Θετικών Επιστημών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας) με βαθμό Άριστα ( 9,3). Επίσης, έχει δημοσιεύσει στο επιστημονικό περιοδικό “Molecular Membrane Biology” κι έχει λάβει μέρος με δημοσίευση στο συνέδριο του 2011 “New Perspectives in Science Education” στη Φλωρεντία.

Η μέθοδος διδασκαλίας της βασίζεται σε σύγχρονες τεχνικές σε συνδυασμό με την παραδοσιακή προσέγγιση. Προάγει τον επιστημονικό τρόπο σκέψης και την κριτική ικανότητα, βελτιώνοντας την αφομοίωση εννοιών μέσα από την συνεχή εξάσκηση, αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες. Το ατομικό μάθημα γίνεται με χρήση tablet(ipad), με τη βοήθεια του οποίου παρουσιάζεται η νέα γνώση σε οργανωμένες διαφάνειες που περιέχουν περίληψη του μαθήματος, διαγράμματα, εικόνες, βίντεο και προσομοιώσεις βιολογικών διεργασιών. Παράλληλα, χρησιμοποιούνται προσωπικές σημειώσεις με αναλυτική μεθοδολογία κατανόησης και επίλυσης ασκήσεων καθώς και διαγωνίσματα, εξειδικευμένα στις απαιτήσεις κάθε μαθητή, ενώ κατά την ολοκλήρωση μεγάλων ενοτήτων πραγματοποιούνται διαγωνίσματα, προσομοιωτικά των πανελλαδικών εξετάσεων . Ακόμα, αν κρίνεται απαραίτητο, παρέχει οργανόγραμμα μελέτης, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του μαθητή. Μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα elenitsilivi.gr βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους μαθητές, ακόμα και εκτός μαθήματος. Στη σελίδα αυτή ο μαθητής θα βρει συμπληρωματικό υποστηρικτικό υλικό, όπως online τεστ, επιμέρους σημειώσεις, λυμένες ασκήσεις, μεθοδολογίες, αλλά και άρθρα και βίντεο σχετικά με ενδιαφέροντα βιολογικά ζητήματα, ενώ μπορεί να απευθύνει τις απορίες του στις οποίες θα έχει άμεση απάντηση. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα στις εξετάσεις, ενώ παράλληλα ο μαθητής συνδέει τη βιολογία με την καθημερινή του ζωή, αποκτά θετική στάση προς τις Θετικές Επιστήμες και τις Επιστήμες Υγείας και κάνει κτήμα του την γνώση, εφόδιο για τις μετέπειτα Πανεπιστημιακές του Σπουδές.

“Μέσα από την αλληλεπίδρασή μου με τα νέα παιδιά και μέσα από την επαφή μου με τις ξεχωριστές προσωπικότητες, τις κλίσεις και τις ανάγκες τους, νιώθω την επιθυμία να τους φέρω πιο κοντά στην επιστήμη μου μιλώντας για αυτήν στην δική τους γλώσσα, όπως και να τους εμφυσώ όσο είναι δυνατόν την αγάπη για αυτήν, αναδεικνύοντας την ομορφιά της που βρίσκεται στο συναρπαστικό ταξίδι της έρευνας και στις αμέτρητες εκφάνσεις της στην καθημερινή μας ζωή. Σε αυτούς που με εμπνέουν καθημερινά και με κάνουν να θέλω να αποτελώ κι εγώ πηγή έμπνευσης, αφιερώνω τη σελίδα αυτή.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.